2 okt. 2011

Ja, hur blev det nu?

.
Jag har ju som sagt var väldigt lite ork till att sitta vid datorn och göra något alls på den nu för tiden, men nu har jag mailat runt till lite banker och mäklare och tänkte, vafan, jag passar på att blogga lite också så är det gjort.

För några veckor sedan var ju jag och maken på Auroramottagningen på östra sjukhuset. Är man speciellt rädd och nervös inför förlossningen kan man få tala med speciella barnmorskor och komma fram till en plan hur man ska ha förlossningen. Sedan kan ju ingen riktigt säga att det blir exakt som det är planerat, men det står i ens journal varför man har varit hos Aurororna samt att man är rädd.

Jag har ju tidigare skrivit om min förlossning med Liam och beskrivit hur jag uppfattade den (finns att läsa här), och jag har ju tidigare nämnt att jag gärna ville ha ett kejsarsnitt denna gången (läs här). Men när jag väl kom till Auroramottagningen så kände jag att jag skulle vilja ha en helt vanlig förlossning, men en kontrollerad sådan. Och det tyckte barnmorskan också! Så vi kom fram till att jag kommer upp på en undersökning typ dagen innan beräknat förlossningsdatum, och om livmodersetappen är mogen då så får jag en tid dagen efter och då ska förlossningen sättas igång. Då kommer de sätta en kateter i ryggen där jag sedan ska få smärtlindring genom, och därefter ska de ta hål på hinnorna så vattnet går. Och vid första värken så dras smärtlindringen (eda:n) igång. Och detta känns så himla bra!

Så på tisdag ska jag till min barnmorska (sista inbokade besöket, hihi), och hon kommer skicka upp en remiss till östra och jag kommer få en tid. Men eftersom jag inte har helt full tillit till sjukvården så kommer jag ringa dem på torsdagen och kolla så de fått remissen och tigga till mig en tid. Sedan kan det ju vara att det sätts igång innan, men det hoppas jag inte, vi har en del att stå i här hemma innan.

Men jag vill bara säga en sak, är du rädd, tveka inte att säga till din barnmorska, hon finns ju faktiskt där för att hjälpa dig under graviditeten!!! 


Follow Mamma Mailan, ytterligare en jävla mammablogg

1 kommentar:

  1. Åh vad skönt för dig! Snart dags nu ju! Det kommer gå superbra!

    SvaraRadera